Samtag, 5.11. Konzert: Ethno Collective

Samtag, 5.11. Konzert: Ethno-Kraut-Pioneers
Embryo (53 Years on the Road)
(please scroll down for English)
18:30 Film: A Sound of My Own (Neue Doku über Marja Burchard)
D 2021 R: Rebecca Zehr 52 min
Die junge Musikerin Marja Burchard trägt ein großes Erbe auf den Schultern: Ihr Vater gründete das Ethno-Jazz-Kollektiv Embryo. Seit 2016 führt sie die Band als Bandleaderin weiter. Doch die stark männlich dominierte Sphäre macht es ihr nicht leicht, ihre eigenen Vorstellungen einzubringen. Marja experimentiert, probiert aus und geht auf in der Welt des Klangs und des Hörens. Der Film findet eine interessante Bild- und Tonsprache, um die Welt der jungen Künstlerin einzufangen. Ausgezeichnet auf dem Dokumentar- und Animationsfilm-Festival in Leipzig mit der „Goldenen Taube“
Berlin-Premiere, anschl. Filmgespräch mit Rebecca Zehr
20:00 Konzert: Embryo
Marja Burchard (vibes, trombone, keys, percussion)
Sascha Lüer (trumpet, sopran sax)
Johannes Schleiermacher (tenor sax)
Maasl Maier (bass)
Locko Richter (bass, guitar)
Jakob Thun (drums)
(in Kooperation mit Schallplanet)
6:30 p.m. Film: A Sound of My Own (new documentary about Marja Burchard)
GER 2021 dir: Rebecca Zehr 52 min
Does freedom only exist beyond your own parents’ legacy? Marja took over for her late father at legendary Krautrock band Embryo. When she plays an instrument, she lives within the music. Carefully arranging sounds and images from both past and present, A SOUND OF MY OWN merges into a composition of its own.
At the age of eleven, Marja first appeared on stage with legendary German Krautrock collective Embryo. Today, she’s the one who keeps the band alive, taking over headline duties from her late father. Mastering numerous instruments, composing songs, experimenting with sounds of all kind, she lives within the music. But does freedom only exist beyond your own parents’ legacy? Surrounded by boxes of unlabeled tapes, Marja digs through what her father left behind, making space for herself. A SOUND OF MY OWN delves into a reality of tones and timbres, gradually losing itself in the music. Carefully arranged, images and sounds from both past and present merge into a composition of their own. If everything is music––can’t film be music, too?
Winner Golden Dove DOK Leipzig Documentary and Animated Film Festival
Berlin premiere, Q&A with Rebecca Zehr
8:00 p.m. concert: Embryo
Marja Burchard (vibes, trombone, keys, percussion)